Wie had gedacht dat vertraging een feestje kon zijn? Treinstation @MilanoCle biedt Slow Food in een fast place.

Slow Food op een plek die gedomineerd wordt door haast; Bistrot Milano Centrale is niet het typische concept dat je verwacht op een treinstation. Toch doemen Slow Food concepten steeds vaker op op onverwachte plekken.

Culinaire wachtruimte
In samenwerking met de Slow Food Universiteit - Università degli Studi of Pollenzo – ontwikkelde Autogrill de bistro die verse, lokale en seizoensgebonden producten serveert. Het concept is gevestigd in de voormalige wachtruimte van het Centraal Station van Milaan en biedt niet alleen een counter met verse salades, pasta’s en kaas, maar ook een bakkerij, café en wijnbar.

Duurzaamheid
Autogrill en de Slow Food Universiteit streven naar een duurzame locatie met aandacht voor de omgeving en lokale cultuur. De inrichting van de bistro wordt dan ook gekenmerkt door duurzame, milieuvriendelijke materialen, de hoeveelheid afval wordt zoveel mogelijk beperkt en op het menu staan voornamelijk traditionele, lokale gerechten.