Hoge nood? Bereid je voor op de wc-variant van Airbnb. Met Airpnp / @leakeasy kun je je eigen toilet verhuren.

Dat de sharing economie zich volop blijft ontwikkelen blijkt wel weer. Met Airpnp verhuur je je toilet aan diegenen in hoge nood.

Porseleinen Airbnb
De app is een variant op de populaire website van Airbnb, waarbij mensen die ruimte over hebben in contact worden gebracht met hen die op zoek zijn naar om plek om tijdelijk te verblijven. Airpnp biedt particulieren en bedrijven de mogelijkheid hun sanitaire voorzieningen gratis of tegen betaling beschikbaar te stellen. Op een kaart kunnen gebruikers van de app zien waar in de buurt toiletten worden aangeboden. Het gebruik kan hierna beoordeeld worden en ervaringen gedeeld, zodat iedere wc een bepaalde score krijgt.

Momenteel is de app enkel beschikbaar in New Orleans, maar niets staat uitbreiding in de weg. Wij zijn benieuwd of jouw toilet in de toekomst ook tussen de mogelijkheden van Airpnp prijkt.