Idyllische eetbare tuinen worden werkelijkheid in Babylonstoren, Zuid-Afrika.

Naast een tuin van ruim vier hectare heeft Babylonstoren een luxe hotel, spa, bakkerij, slagerij en twee restaurants waar ze koken met ruim driehonderd soorten groente en fruit uit eigen tuin. Dit is farm-to-table in één van de best bewaard gebleven boerenerven van de oude kaapkoloniën.

Karen Roos - oprichtster van dit Elysische oord - hoopt dat de tuin en omgeving mensen weer helpt te 'aarden' en ze leert hen waar voedsel werkelijk vandaan komt. Karen liet zich tijdens de totstandbrenging van dit project inspireren door Zuid-Afrikaanse moestuinen uit de tijd van de VOC.

Slakkenjagers

Niet alleen de medewerkers van Babylonstoren, maar ook de gasten mogen in hartenlust groenten, fruit en kruiden plukken om het vervolgens zelf in de keuken van het gastenverblijf te bereiden. Naast de overweldigende omgeving en plukkende gasten, vind je er ook hordes eenden die in grote getalen de velden afstruinen naar slakken.

Lees meer over Babylonstoren in ons magazine!