Nieuwe duurzame ontwerpen voor de kratten van Coca Cola. Minder ruimte in opslag en vervoer, dus eco-friendly.

Merken mogen zich niet meer bezighouden met het verduurzamen van hun bedrijf, ze moeten het. De consument wordt steeds kritischer, negatieve publiciteit - voor je bedrijf - over ordinaire milieuvervuiling is not-done. Coca Cola vroeg meerdere ontwerpers nieuwe kratten te ontwikkelen voor hun Coca Cola flessen. De ene duurzamer dan de andere. De conceptideeën van een Bulgaarse ontwerper vielen op.

De ontwerpen
Productontwerper Ferdi Fikri bedacht drie nieuw soort kratten met het reduceren van opslagruimte als één van de belangrijkste doelen. Bij het ontwerp Umini is tot 33% minder ruimte nodig dan de bestaande kratten van Coca Cola. Het ontwerp Uspace zorgt er zelfs voor dat de ruimte tot wel drie keer wordt gereduceerd. Voor de designliefhebber is er ook het Udesign ontwerp, hierbij wordt meer rekening gehouden met het gemak van stapelen.

Daarnaast bestaan alle ontwerpen van lichtgewicht constructies van gerecycled plastic. In de toekomst zal het krat ook voor 30% uit plant afkomstig plastic moeten worden geproduceerd, net als het halveliterflesje. Nu nog afwachten of Coca Cola het ontwerp in gebruik zal nemen.