Braziliaans fietscafe bedenkt originele, maar vooral frisse manier om meer mensen op de fiets te krijgen.

Fietsen wordt steeds populairder. Mensen willen gezond blijven en hun steentje bijdragen aan een beter milieu. Met de opkomst van fietsen zien we ook een groei in het aantal fietscafés. Er zijn talloze locaties verdeeld over de hele wereld waar je kunt eten, drinken en gepassioneerd met andere fietsliefhebbers kunt praten.

Wat mensen vaak toch tegenhoudt om te gaan fietsen is slecht weer, angst of zweet. Helemaal bezweet bij vrienden aankomen, dat wil niemand.

Park 'n Shower
Om tussen de concurrentie op te kunnen vallen, bedacht Braziliaans fietscafé Aro 27 iets tegen het laatsgenoemde bezwaar. Behalve dat de fietsers hier hun fiets veilig kunnen wegzetten, is er nu ook de mogelijkheid een douche te nemen! Hiermee hoopt het café de 'fietsdrempel' te verlagen en meer gasten te ontvangen, waarna ze weer okselfris hun weg naar vrienden of werk kunnen vervolgen.

Zijn er nog meer originele concepten om mensen op de fiets te krijgen? Deel het met ons op twitter met #foodinspiration.