Net iets minder dan tweeduizend kratjes bier waren er voor nodig, maar het Zwarte Cross Festival presenteert met trots: het Krattedraal. Veel plezier voor iedereen die er naartoe gaat!

Veel manuren, zweet en lege bierkratjes - ongeveer 1800 -  kostte het, maar het ‘Krattedraal’ mag er wezen. Dit pronkstuk van het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde, dat dit weekend van start gaat, is speciaal gebouwd voor tante Rikie, Koningin der Voederbietels, gravin van de Hummelse hei, oftewel de festivaldirectrice van de Zwarte Cross. 

Ze had al haar eigen draagstoel en een spandoek waarin ze als heilige werd vereerd en dit jaar kreeg ze er een heuse Krattedraal bij. Het Zwarte Cross Festival is een mix tussen muziek, sport en spektakel en is het grootste betaalde muziek festival van Nederland en de grootste motorcross ter wereld. Veel artiesten, motoren en gezelligheid is kenmerkend voor dit festival in de Achterhoek.

Bekijk het programma op het gebied van cross, muziek en theater. Veel plezier voor degene die erheen gaat!

Compilatie van vorig jaar: