Leuke viral: bizar sollicitatiegesprek bij Heineken. #vrimibovideo

Solliciteren bij je nieuwe droombaan? Je zal vast niet de enige zijn. Heineken kwam deze week met een unieke marketingstunt; een creative sollicitatie om de geimproviseerde reacties van de aangewezen kandidaten op de proef te stellen. Weg met de uit-de-hoofd-geleerde standaard antwoorden, back to reality! Tenminste, zo moest het overkomen op de sollicitanten.

Heineken bedacht een alternatief sollicitatiegesprek waar de kandidaat eerst hand in hand naar de afspraak werd begeleid. Vervolgens moesten de kandidaten hun gezonde verstand gebruiken en snel handelen toen de interviewer flauw viel. Denk je alles gehad te hebben, gaat plots het brandalarm af en moet je helpen evacueren uit het gebouw. Het zal je maar overkomen. Maar hiermee heeft Heineken wel mooi de beste sollicitant uit de duizenden brieven gehaald.

Inmiddels is het filmpje al meer dan 750.000 keer bekeken en gaat het razendsnel rond. Bekijk deze vrimibo video en vertel ons wat jij ervan vindt. Wellicht dat jullie nog meer leuke voorbeelden hebben van creatieve sollicitatiegesprekken bij foodservicebedrijven?