Kooc gaat proberen of kant en klaar maaltijden nu toch echt een keertje gezond kunnen zijn.

Soms lijkt het alsof het moderne leven meer en meer een beroep doet op onze kostbare tijd. Gezond en snel is een ideaal dat de lijfspreuk van een generatie lijkt te zijn, zeker op het gebied van eten.

 

Tijdgebrek en drukte

Kooc hoopt met een oplossing te komen voor het endemische gebrek aan genoeg tijd. Zij maken verse, natuurlijke maaltijden die alleen nog maar even opgewarmd hoeven te worden. Het verschil met de al bestaande kant en klaar maaltijden is dat de producten van Kooc zo veel mogelijk vrij gehouden worden van conserveringsmiddelen, smaakversterkers, en andere toevoegingen. Het resultaat is een gezonde, verzadigende maaltijd die vijf dagen houdbaar is.

 

Inspired by

Brein achter het concept zijn levensmiddelentechnoloog Ralph Moorman en foodcomponist Cor Jansen. Met de kracht en kennis van wetenschap konden zij maaltijden bedenken die zowel voldeden aan een aantal essentiële gezondheidscriteria, maar toch lang genoeg te bewaren zijn zonder hun glans al te veel te verliezen.

 

Gezond en snel

Tijd wordt vaak gezien als ons meest kostbare bezit. Gezondheid is een close second. Een succesvolle combinatie van beide idealen wordt langzaam maar zeker de heilige graal van de foodservice. De vraag van consumenten is er, maar het aanbod is nog altijd zoekende. Het feit blijft dat als je iets goed wilt doen, het gewoon tijd kost. De perfecte balans verschilt dan ook nog eens van persoon tot persoon. Initiatieven als deze zullen voor sommigen een uitkomst bieden, terwijl anderen al gruwelen van het idee alleen. De oplossing is nog niet zo één twee drie te vinden.