Meer dan in de rest van de wereld, heeft de VS misschien wel een van de meest sekse gescheiden eetculturen.

Dit leidt tot hevige debatten onder verschillende onderzoekers. Volgens sommigen hebben vrouwen een genetische aanleg voor zoetere smaken, terwijl mannen eerder de neiging hebben om bitterheid te verkiezen. Anderen zeggen dat sommige van onze geslacht gedreven eetgewoontes kan worden verklaard door de evolutie. Mannen, als jagers, zien vlees als beloning en hebben ook meer eiwitten nodig dan vrouwen om spiermassa op te bouwen. Nog andere onderzoekers wijten de voorkeuren aan de associatie met kwaliteiten die ze graag zou willen zien in zichzelf. Een man die sterk en mannelijk wil zijn heeft meer kans om ‘sterk en mannelijk’ eten te verkiezen, zoals vlees en bier. 

Vlees, the new black

Maar dingen veranderen. Zo zien we steeds meer vrouwen in nieuwe culinaire landschappen. Ze brouwen bier en drinken het in grotere hoeveelheden dan ooit tevoren. En vlees, zeggen veel vrouwen, is ‘the new black’. Dit zien we ook in de meest recente commercials.