Butchers are back! We bezochten Jamie Oliver's Barbecoa in Londen. Restaurant en butchershop in 1.

Barbecoa is een barbecue-restaurant en butcher shop in één. De zaak ligt te midden van de St. Paul’s shopping mall in Londen en is een initiatief van de Engelse chef Jamie Oliver en Amerikaanse barbecuegoeroe Adam Perry Lang. De slagerij bereidt en verwerkt al het vlees voor het restaurant.

Geselecteerd vlees

Vleesliefhebbers uit Londen kunnen bij de butcher shop terecht voor het beste vlees dat Groot Brittannië te bieden heeft: gevogelte van kleinschalige pluimveehouderijen uit Essex, biologische scharrelvarkens uit Surrey en runderen van twee geselecteerde slachterijen uit Schotland en Yorkshire. Alles wordt heel ingekocht en tot de laatste gram verwerkt. Op het menu van Barbecoa’s restaurant vind je daardoor ook gerechten van minder bekende delen van het dier zoals gebraiseerde varkenswangen.

Dry aging

De Barbecoa butcher shop gaat met dry aging nog een stap verder dan de meeste slagers. In plaats van de gebruikelijke 28 dagen hangt zij het vlees vijf weken weg wat een nog intensere smaak oplevert.

Bekijk de video:
 

 

Wij hebben een aantal concepten voor je geselecteerd die we onlangs hebben bezocht in de meest smakelijke steden van de wereld. Laat je inspireren door deze bijzondere food- en hospitalitybedrijven.