Waarom zien we in Nederland toch zo weinig doggy bags? Blogger @esmeedia vraagt zich af.

'De doggy bag: in de Verenigde Staten is het een volledig ingeburgerd fenomeen. Afgelopen zomer was ik in New York en werd ik weer geconfronteerd met dit vernuftige zakje. Ook ik waagde mij er tijdens die vakantie meermaals aan en stiekem genoot ik de dag daarna nog meer van dat stuk overgebleven pizza. Het heeft iets bevredigends: geen verspilling en je weet al hoe goed hij gaat smaken. Daarbij heb ik een zwak voor koud geworden voedsel maar dat heeft hoogstwaarschijnlijk meer te maken met een persoonlijke voorkeur.

Toen ik weer terugkwam in Nederland heb ik echter nooit meer eten mee naar huis genomen en elke keer vraag ik mij af: waarom lukt het in ons zuinige kikkerlandje dan niet? Waarom lijkt het alsof er nog steeds een taboe rust op deze leftover zakjes?'

Lees de hele blog van Esmee hier.