Blogger @ThomasLuttik vraagt op #wereldvoedseldag aandacht voor waste. Doe mee met de #wastebucketchallenge!

'Deze zomer heb jij vast een filmpje voorbij zien komen waarbij iemand een emmer met ijswater over zijn hoofd gooide. Grote namen deden mee zoals: René Redzepi, Gordon Ramsay en zelf was ik nogal jaloers op Jose Andres (even googelen!). Misschien deed jij zelf ook wel mee aan dit wereldwijde initiatief.'

#wastebucketchallenge

'Het succes was immens. Echter, er was ook kritiek. Zo zien veel mensen - onder wie ik - niet de directe link tussen een emmer ijswater en het bestrijden van een ziekte. Ook was er de verspilling van water, wat mij op een ander idee bracht. Waarom geen challenge met iets dat echt in overvloed is? Juist, afval!'

In het kader van Wereldvoedseldag gooide Thomas een emmer afval over zich heen. Lees de blog en bekijk de video.