Nieuws uit Zwolle. @delibrije gaat verhuizen en neemt intrek in @librijeshotel.

De Librije gaat verhuizen. De plannen zijn tijdens Chef's Revolution 2014 door Jonnie en Thérèse Boer uit de doeken gedaan. Fans kunnen opgelucht ademhalen. Het wordt niet Londen of New York zoals spannend werd aangekondigd in De Telegraaf van zaterdag 13 september. Het driesterrenrestaurant blijft in Zwolle en neemt intrek in Librije's Hotel.

Over de binnenplaats van het hotel is recent een overkapping gemaakt. Het aantal couverts is in de nieuwe setting gelijk als aan het Broerenkerkplein. In het huidige pand kan men nog dineren tot kerst 2014. Daarna wordt er verkast. In hun toelichting gaven Jonnie en Thérèse aan toe te zijn aan vernieuwing. Een nieuwe verbouwing aan het huidige pand van De Librije kan de scheiding tussen keuken en eetzaal niet oplossen. Vandaar het plan om naar het hotel te verhuizen. Hier komt een open keuken en krijgen de koks een grotere rol in de eetbeleving van de gast. 

De ruimte van het huidige Librije's Zusje vervalt straks aan De Librije. Het Zwolse 'zusje' gaat op in Librije's Zusje Amsterdam. De heropening van De Librije staat gepland op 20 januari 2015. Wat er met het pand waar Jonnie en Thérèse 25 jaar hun restaruant hebben gerund gebeurt is nog niet bekend.