Morgen worden in Lima de @LatinAmericas50 Best Restaurants 2014 gekozen. Zal @gaston_acurio opnieuw op nr. 1 staan?

Op woensdag 3 september verzamelt de crème de la crème van Zuid-Amerika zich in Lima (Peru) voor de verkiezing van Latin America's 50 Best Restaurants 2014. Vorig jaar werd de wedstrijd voor het eerst georganiseerd. Toen zag de top-3 er als volgt uit:

1.   Astrid y Gaston, Peru (chef Gaston Acurio)
2.   D.O.M., Brazilië (chef Alex Atala)
3.   Pujol, Mexico (chef Enrique Olvera)

De award voor de beste vrouwelijke chef van Zuid-Amerika ging naar de Braziliaanse Helena Rizzo van restaurant Mani. Vlak na de verkiezing vorig jaar interviewden wij chef Alex Atala over food of the Amazone.

Food Pioneer Alex Atala from Food Inspiration on Vimeo.

Best job in food
De winnaar van onze #bestjobinfood wedstrijd Ido Essed reisde half augustus af naar Brazilië om dit food lovers paradijs eens van dichtbij te bekijken. Hij bezocht inspirerende concepten en onontdekte pareltjes. 'Een ontzettend mooie reis, vol fantastische mensen en heerlijk eten.' Lees hier zijn laatste blog terug.