Foodtrucks een oud fenomeen? Winkels op wielen in de 17e eeuw! #foodinspiration

De keuken op wielen is het fenomeen van vandaag de dag. Maar eigenlijk geven de mobiele wagens het straatbeeld al eeuwen kleur en geur. 

Uitvinding
Ongeveer 3000 jaar voor Christus, in de tijd van de jagers en de primitieve levensvormen werd het wiel al uitgevonden. Deze uitvinding heeft veel betekend voor het vervoer door de jaren heen. Waar mensen voorheen afhankelijk waren van lopen of het berijden van een paard of ezel bracht de uitvinding van het wiel de mogelijkheid om mensen en goederen op een andere manier te vervoeren.

Winkel op wielen
De eerste maaltijdverstrekkende wagens ontstonden in de zeventiende eeuw, in de tijd van de Grieken en Romeinen. De bakker, melkboer en groenteman bezorgden al hun verse producten met paard en wagen, hondenkarren of op de bakfiets bij de klanten thuis. En doordat er steeds meer mensen naar steden trokken, kwamen daar ook wagens bij die bewerkt voedsel zoals aardappelpannenkoeken, simpele broodjes en voorgesneden fruit gingen verkopen aan de hongerige arbeiders in de stad.

Benieuwd naar de complete geschiedenis van de foodtruck? Bekijk het artikel in het Magazine.