Het simpele filterapparaat is verleden tijd! Vanaf nu drink je koffie uit je persoonlijke Eiffeltoren

We gaan terug naar oude zetmethodes en daarmee is filterkoffie weer back in business. Cold drip, de relatief onbekende zetmethode, steekt de traditie van het koffie zetten in een nieuw jasje. Door koud water met een snelheid van 1 druppel per seconde op grof gemalen koffie te laten vallen, trekt dezelfde druppel zo langzaam door de koffie dat alle zoete en zachte smaken meegenomen worden.

Koffiedesign
‘Ouderwetse koffie maar dan wel met een nieuwerwets design’, moeten de mensen achter design bureau Dutch Lab gedacht hebben. Samen met professionele barista Jaewoong Kwak ontwierp een team van designers de meest indrukwekkende cold drip apparaten. Het mag wat kosten, maar dan ben je wel verzekerd van een koffiezetapparaat van niveau. We laten een paar van de bijzondere creaties zien:

King Kong:

Big Ben:

Eiffel:

A Gothicism:

 

Reinventing traditions
Meer weten over het herontdekken van tradities? Kom naar de Food Inspiration Days! Dit jaar staan de Days op 20 en 21 oktober geheel in het teken van Reinventing traditions. Ga naar de website voor meer informatie over programma en sprekers of bestel hier direct je kaarten.