Tijd is geld. Zo ook bij Ziferblat. Hier betaal je per minuut, niet per consumptie. #ownershipvsusership

Er zijn inmiddels tien vestigingen, negen in Rusland en een in Groot-Brittannië. In Londen is het tarief 5 pence - omgerekend iets meer dan 6 eurocent - per minuut. Voor koffie, thee, eten en activiteiten hoef je verder niet bij te betalen. De enige regel is dat je verantwoordelijk bent voor de ruimte, de spullen en je eigen doen en laten.

Learnings
Het betalen voor tijd in plaats van voor product of dienst is op zich niet nieuw, maar wel in de wereld van eten, drinken en slapen. Modellen met variabele prijzen, betalen per minuut, of betalen naar eigen inzicht, worden door jonge generaties beter geaccepteerd. Logisch, want ze willen betalen voor het gebruik in plaats van het bezit.

Meer lezen over de trend ownership naar userhip?
Bekijk het hele artikel in het magazine.