Een artikel gemist? Elk weekend laten we de best gelezen artikelen nog een keer de revue passeren.

1. Thema FI Days 2014: Reinventing traditions
Het thema van de #fidays is bekend: Reinventing traditions! Omdat we traditie en ambacht weer massaal omarmen. We zien – vooral onder jonge mensen in Noord-Europa – een grote belangstelling voor traditionele bereidingswijzen en ambachtelijke werken. Het branden van koffie, het brouwen van bier, het bakken van brood, het fermenteren van groenten, het beenhouwen van vlees – heel veel jonge professionals protesteren op deze manier tegen de vervlakking van de smaak en de globalisering van de voedselsystemen. Lees hier meer!

2. Blog: Hallo-ik-ben-Ido
'Hallo-ik-ben-ido. Dat is de titel van de Nouncy pagina waarmee Ido Essed zich drie maanden geleden inschreef voor de #bestjobinfood. Op deze Nouncy pagina vind je 9 redenen waarom hij geknipt is voor de #bestjobinfood. Toegegeven, deze redenen zijn hier en daar wat aangezet. Kwestie van likes scoren. Alles is geoorloofd als het gaat om liefde voor eten, nietwaar? De winnaar van #bestjobinfood stelt zich graag even aan jullie voor!

3. Hands on sushi
‘Hands on’ sushi, oftewel sushi ‘uit ’t vuistje’. Dat is Temakeria, de Braziliaans variant op traditionele sushi. Nicolas Steiner en zijn Braziliaanse vriendin, Carolina Rodrigues hebben met hun zaak dit kleurrijke en gezonde culinair begrip naar het hart van Londen vervoerd. Maak kennis met Yoobi, de allereerste temakeria in Londen. Wim Ballieu nam voor ons een kijkje in Londen.

4. Gezocht: Bakbrigade
Deins jij niet terug voor een beetje deeg tussen je vingers? Dan zoeken we jou! Voor ons te gekke foodfestival Food Unplugged op zaterdag 12 juli zoeken we mensen die hun handen graag uit de mouwen en in het deeg steken! Tijdens de broodbakworkshop van #bakkertjezelf Edwin Klaasen kunnen we nog wel wat helpende handen gebruiken!