FRIS: Handcrafted gin ontstaan uit vriendschap & passie. We spraken met @fmolenschot van @V2Cgin #foodinspiration

In december 2013 realiseerden de vier studievrienden - van de Hotel Management School in Maastricht - Ad, Jorgo, Laurens en Fernand hun plannen om een eigen, Nederlandse en bovendien natuurlijke gin te stoken; V2C Dutch Dry Gin. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot een serieus bedrijf naast de reguliere banen van het viertal. ‘Het is een hobby, maar dan wel een serieuze hobby’, aldus Fernand.

Vakmanschap
In samenwerking met een artisanale, onafhankelijke distilleerderij in de buurt van Amsterdam worden de flessen gin gestookt. ‘De gin wordt gedistilleerd in hoge koperen ketels en de botanicals krijgen de tijd om hun karakteristieke smaken af te geven’, zegt Fernand. Afgezien van het stoken, doet het viertal alles zelf. ‘Iedere fles gaat door onze handen heen.’

Oaked gin
Een honderd procent natuurlijke gin, met de hand gemaakt en met klassieke botanische ingrediënten zoals jeneverbes, st. Janskruid en laurier. Maar ook bijzondere zoals gember, laurier en zoethout. Fernand en zijn drie compagnons houden het niet bij de klassieke variant. Naast de Classic Gin is er de Orange Gin, met sinaasappel en chili, een Oaked Gin, gelagerd op Limousin eiken, en de Sloe Gin, die met speciale sleedoorn-bessen wordt gemaakt. Stil zitten de mannen niet. ‘We willen blijven verrassen met nieuwe producten.’

Leuk om te weten: V2C is te proeven bij de nieuwe Amsterdamse hotspot Mossel & Gin, die onlangs ook in de FRIS-rubriek werd besproken.

4x 'W'
Wie: Ad Pfennings, Jorgo Costellenos, Laurens Claassens en Fernand Molenschot
Wat: V2C Dutch Dry Gin
Waar: V2C is te koop bij geselecteerde groothandels, bars en slijterijen in Nederland en België. Check de website voor verkoopadressen
Website: www.v2cgin.com

- - -
FRIS is onze wekelijkse Friday Inspiration. In deze rubriek presenteren we een bijzonder fris concept, initiatief of start-up. De redactie selecteert objectief en onafhankelijk, maar tips zijn altijd welkom. Volg #foodinspiration.
- - -