Hoe @google probeert de toekomst van ons eten te beïnvloeden. Michiel Bakker aan het woord.

Toen Google begon met zijn food program verzorgde het bedrijf zestig maaltijden per dag. Tegenwoordig beschikt Google Food over 150 cafés en restaurants over de hele wereld die iedere dag garant staan voor 75.000 maaltijden in vijftig landen. Food+Tech Connect hield een interview met Michiel Bakker, directeur van Google’s Global Food Services en ambassadeur van Food Inspiration, over Google’s visie op een betere toekomst van ons eten.

Uitdagingen in de toekomst
‘We jointly face many big challenges. More and more people are facing obesity, heart disease and diabetes, while many still go hungry. Food availability and food safety are issues that impact us all’, zegt Michiel. Blije werknemers zijn harde werkers volgens Google. Daarom zet de organisatie zich in om werknemers en hun families en omgeving in te laten zien dat eten hen kan helpen om op hun best te zijn.

Zo kunnen werknemers van google voor, tijdens en na het werk bijvoorbeeld naar de sportschool of aan yoga doen. Eenmaal hongerig kunnen Googlers voor een gezonde maaltijd terecht in het Google café of restaurant. En voor de nodige ontspanning wordt er yoga aangeboden en lopen er masseurs rond. 

Food Inspiration International
Bakker stond op het podium tijdens de Food Inspiration Days 2013 en is ambassadeur van het internationale Food Inspiration Magazine dat in samenwerking met het Google Innovation Lab for Food Experiences wordt uitgegeven. Onlangs introduceerden we de zesde editie: The Ultimate Seduction. ‘We believe that the work we’re doing and the partnerships we are establishing have the potential of impacting many more’, aldus Michiel.

Lees het volledige interview met Michiel Bakker hier.