Een artikel gemist? Elk weekend laten we de vier best gelezen artikelen nog een keer de revue passeren.

5 jaar wachten
Gasten moeten gemiddeld vijf jaar wachten op de - hoogstwaarschijnlijk - langste wachtlijst ter wereld van restaurant Damon Baehrel. Bij El Celler de Can Roca - ter vergelijking - nemen ze reserveringen aan tot elf maanden van tevoren. Op zijn site meldt Damon: ‘Gasten die nu dineren wachten al sinds 2009 – 2011. Het is daarom ook aan te raden om zeer flexibel te zijn als u een reservering maakt.’

100% koe kopen
Op de website Koopeenkoe.nl kun je pakketten rundvlees kopen. Wanneer de koe in zijn geheel is verkocht – dit zijn ongeveer dertig pakketten – wordt het dier pas naar de slacht gebracht. Op deze manier ben je er zeker van dat er geen vlees verloren gaat. In dit artikel schreven we over dit crowdfunding concept dat is ontstaan uit liefde voor het dier.

Fishlove
Fishlove is een non-profit initiatief dat streeft naar duurzame visserij en strijdt voor het behoud van gezonde visbestanden. Fishlove is in 2009 opgericht door Nicholas Rohl, mede-eigenaar van Moshimo Restaurant in Brighton, Engeland en actrice Greta Scacchi. In dit artikel schreven we over het verhaal achter de prachtige fotoserie ‘Fishlove’.

Welzijn in plaats van ziekte
Het Henry Ford West Bloomfield ziekenhuis in Amerika behandelt haar patiënten door een hotelfilosofie toe te passen. Daarom spreken ze hier niet van patiënten maar van gasten. De eenpersoonskamers hebben dezelfde luxe look & feel als een hotelkamer. Daarnaast heeft het ziekenhuis een spa, gezondheidscoaches en geeft het kookworkshops aan de gasten. In dit artikel schreven we over het effect van deze vernieuwde visie in de zorg.