Die comfortabele hippe stoel uit de lobby mee naar huis nemen? Dat kan! Try before you buy @Alofthotels.

Bij software of in de parfumerie is het gebruikelijk om een bepaald product eerst te proberen voordat je er tientallen euro’s voor neerlegt. 'Try before you buy’ is een trend die in de retail reeds ontdekt is, maar je komt het in de wereld van hospitality en foodservice ook steeds vaker tegen. Zoals bij eetcafé Te Koop in Utrecht, waar een groot deel van het interieur te koop is.

Aloft
Bij boutique hotelketen Aloft kan dat ook. Daar vormen de hotelkamers tevens een showroom voor interieurstukken en andere items. In samenwerking met ontwerpstudio Design Within Reach hebben zij een catalogus opgesteld waarin hotelgasten kunnen bladeren door de meubelstukken waar ze dat weekend eigenhandig gebruik van hebben gemaakt.

Wine trials
De parfumtester is één van de oudste en meest typerende voorbeelden van try before you buy in de retail. Een ander voorbeeld van luxe retailgoederen verkopen op innovatieve wijze met een 'try before you buy' karakter zijn bijvoorbeeld wine tubes. Deze elegante 10cl wine samples zorgen ervoor dat je duurdere wijnen in eigen omgeving kunt testen, voordat je er een dozijn van bestelt.