Zelf bepalen hoeveel je neertelt voor een gerecht? We blikken terug op onze Meet the past edition!

Denk je aan Wenen, dan denk je aan klassiekers als Sisi, apfelstrudel, sachertorte en schnitsels. Hier is het verleden alom vertegenwoordigd en voert traditie de boventoon. Maar Wenen heeft meer: hippe koffietenten, een bar met city view, vegetarische restaurants en …Pakistaans restaurant Der Wiener Deewan! We blikken terug op onze Meet the past edition met dit restaurantconcept in de hoofdrol.

All you can eat, pay as you wish
In Der Wiener Deewan kun je zoveel pakken als je wilt, maar eten weggooien, daar houden ze hier niet van. Laat hier dus niet een half leeggegeten bord staan. Van de vijfhonderd mensen die hier per dag komen lunchen en dineren zitten er slechts een paar per maand bij die te weinig betalen. ‘Geeft niet,’ zegt de eigenaar. ‘Want de rest van de gasten is wel goed voor ons. Hier werken we op basis van vertrouwen. De gast vertrouwt ons dat wij goed eten koken en wij vertrouwen hen dat ze er de prijs voor betalen die het waard is. En dat gaat al acht jaar goed.’

Een vergelijkbaar concept van Nederlandse bodem is Trust in Amsterdam. Eerder schreven we hier al over op onze website. Ben je benieuwd naar Der Wiener Deewan of andere concepten in het mooie Wenen, lees er meer over in ons magazine: Meet the past.

Der Wiener Deewan