Heel Nederland zet zich in voor @SeriousRequest. Chefs ook! Bijvoorbeeld met de 24hrs actie bij @RestaurantEVI.

De week voor Kerst staat voor het tiende jaar op rij in het teken van 3FM Serious Request. Drie radio-dj's laten zich zes dagen zonder eten opsluiten in een glazen huis, voor het goede doel. Ieder jaar worden er meer acties gehouden om bij te dragen aan het goede doel, zo ook vanuit de foodsector. 

24 hrs Evi & Friends
Tijdens een 24 uur durende actie, startend op zondag 22 december, zal de top van de Nederlandse gastronomie bij elkaar komen bij restaurant EVI in Zandvoort, voor het goede doel. Gezamenlijk koken de sterrenchefs, onder wie Niven Kunz, Ron Blaauw en Edwin Vinke, belangeloos voor 240 gasten. Gasten kunnen vanaf 18 december op Vakantieveilingen.nl een bod uitbrengen op een plekje in dit bijzondere pop-up restaurant. Niet alleen de koks werken belangeloos mee, het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren uit de foodbranche, zoals leverancier Deli XL, die een koelwagen beschikbaar stelt. 

Welke chefs doen er mee en hebben ze er zin in? Bekijk de video die Foodreporter maakte. Op Foodreporter.nl zal de actie 24 uur lang via een livestream te volgen zijn en via Twitter beantwoorden de chefs vragen met #EVI24. 

Glazen Restaurant
Het Glazen Restaurant beleefde vorig jaar in Enschede zijn vuurdoop met een opbrengst van ruim €71.000 euro. Zeven dagen lang zullen 14 verschillende Friese chefs een diner en lunch serveren voor vijftig tot zeventig personen. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel.

Ekdoms Eetcafé
Gerard Ekdom van radio 3FM heeft vier jaar lang doorgebracht in het Glazen Huis. Dit jaar is het tijd voor iets anders. Van 19 tot en met 24 december opent hij Ekdoms Eetcafé. Een eetcafé met eten van topkoks, een goed glas wijn geserveerd door sommelier Cuno van ’t Hoff en aan het eind van de avond een feestje met lekkere muziek.