Rijdende winkels worden met uitsterven bedreigd. @kruideniernl blaast er nieuw leven in met gloednieuw concept.

Kruidenier Foodservice gaat rijdende winkels in Nederland ondersteunen. Op dit moment zijn er nog driehonderd actief, terwijl die met een hoogtepunt van vierduizend actieve winkels in de jaren ’70 en ’80 niet uit het straatbeeld weg te denken waren. ‘Uw Kruidenier’ biedt hulp op het gebied van marketing en categorymanagement en zal zorgen voor een overkoepelende webshop en folder. De producten die hierin verschijnen zullen door de rijdende winkels worden verkocht. Tot nu toe hebben al 65 ondernemers zich aan de formule van ‘Uw Kruidenier’ verbonden.

Doelgroep
Ouderen blijven steeds langer op zichzelf wonen en gekeken naar de vergrijzing zal dit aantal in de toekomst ook verhogen, terwijl buurtsupermarkten steeds vaker hun deur moeten sluiten. Het gemak van 'de versleverancier aan huis' wordt samen met het persoonlijke contact erg positief ontvangen. Verder zal Kruidenier zich richten op kleinere MKB-bedrijven tot tachtig medewerkers en sportkantines.