Eten dat over datum is verkopen als goedkope maaltijden voor de achtergestelden...

Voedselverspilling is een wereldwijd probleem. Negentig procent van de Amerikanen gooien hun voedsel voortijdig weg. Tegenwoordig ontstaan verschillende initiatieven om het Food Waste probleem tegen te gaan. Zo ook het initiatief The Daily Table van Doug Rauch, voormalig manager van Trader’s Joe supermarktketen. Dit project wordt geopend begin 2014 in de volkswijk Dorchester in de buurt van Boston.

The Daily Table
Veel mensen denken dat een houdbaarheidsdatum op een product betekent dat een product na een bepaalde datum niet meer goed is. Vaak wordt een product weggegooid wanneer het de houdbaarheidsdatum bereikt. The Daily Table koopt deze producten op, bereidt ze en verkoopt het als laag geprijsde, bereide maaltijden.

Voedselbank

Het verkopen van voedsel dat over datum is, is niet nieuw. Voedselbanken doen dit al jaren. Maar bij The Daily Table draait het om een snelle en eenvoudige optie voor mensen die hun lunchgeld anders kunnen besteden dan bij de McDonald’s. ‘Betaalbaar voedsel mogelijk maken voor de achtergestelden in de samenleving’, zegt Doug Rauch.