Een pannenkoekbeslag met scharreleieren van de buurman en vezels uit eigen tuin. Mmm...

Een eerlijker pannenkoek krijg je nergens. Want behalve scharreleieren van buurman Bernard, gebruikt Pannenkoekboerderij De Heikamp binnenkort ook graan uit eigen tuin voor het beslag.  'Wij weten precies wat er wel en niet met het graan gebeurt, het groeit onder onze neus en wordt door ons verwerkt. Het is daarmee herleidbaar en duurzaam', zegt eigenaar Bert van Zijtveld. 

Het land ligt pal naast de monumentale boerderij. Je kunt de tarwe dan ook vanaf het terras zien groeien. De boerderij werd ruim veertig jaar geleden geopend door de moeder van Bert van Zijtveld. En nog altijd wordt er gebakken volgens (groot)moeders recept. Graan werd altijd al op natuursteen gemalen bij de molen, maar nu gaat de Pannenkoekboerderij dus nog een stapje verder. 

Naar verwachting wordt er eind augustus geoogst en kan er kort daarna de ‘Grain Primeur’ pannenkoek worden geproefd!