Help jij ook mee aan de wereldwijde voedselverspilling? Kijk wat jij kan doen:

Er wordt iedere dag een grote berg verse groenten, zonder dat het ons bord bereikt, weggegooid. Simpel omdat het te krom, te klein of gek vervormd zou zijn. Zonde! Eerder schreven we al over de 24-uurs actie voor het inzamelen van anders weggegooid eten.
Aanstaande zaterdag vult het museumplein zich met ruim 5000 mensen die een lunch voorgeschoteld krijgen van eten dat anders weggegooid zou worden. Damn Food Waste organiseert dit no-waste diner om de wereldwijde voedselverspilling tegen te gaan.

Allerlei organisaties proberen dan ook op geheel eigen wijze de voedselverspilling te verminderen. Tristram Stuart, ’s werelds bekendste bestrijder van voedselverspilling, is een inspirator van velen. Zijn ‘Feeding the 5000’, een reeks van mega-diners over de hele wereld tegen de verspilling van ons eten, is razend populair geworden. Net als Tristram zijn er organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor ons voedsel.

Collectief strijden tegen voedselverspilling
Zo was er bijvoorbeeld in maart het Food Film Festival, waar eten in de breedste zin van het woord ter dicussie werd gesteld. En probeert Vintage Food door terugkomende evenementen de buitenwereld te confronteren met de enorme voedselverspilling in de Westerse wereld. Mooie initiatieven, maar wat doe jij nu echt om voedselverspilling tegen te gaan?

Wil je meer weten over waste? Lees dan nu de blog van waste watcher Thomas Luttikhold.

Hier een mooi voorbeeld van een actie tegen de hoeveelheid afval dat wij produceren: