Met behulp van stikstof is het mogelijk om snel ijs van topkwaliteit te maken. Spectaculair gezicht, maar hoe smaakt het?

Klaasjan Haar, de eigenaar van de IJsacademie, introduceert 100% natuurlijk ijs, gemaakt met behulp van vloeibare stikstof.
 
Naast de 100% natuurlijke ingrediënten die de IJsacademie gebruikt, is de structuur het belangrijkste verschil met normaal ijs. Doordat de vloeibare stikstof zo koud is (-196 graden), ontstaan er geen kristallen in het ijs. Het resultaat is een uniek zachte structuur en er gaan bovendien geen vitamines, voeding- en smaakstoffen verloren.
 
Het assortiment van de IJsacademie verschilt per seizoen: smaken zoals bloedsinaasappel, rabarber, rode bessen en peer. Het ijs van de IJsacademie wordt ter plekke bereid en moet direct worden geconsumeerd; het ijs is namelijk vrij van stabilisatoren en andere conserveermiddelen en kan daarom niet lang bewaard worden.