Voor de echte wijnliefhebber: de (misschien wel) oudste flessen wijn worden binnenkort geveild.

Het zijn misschien wel de oudste flessen wijn ter wereld en ze zaten in het VOC-schip ’t Vliegend Hert dat op 3 februari 1735 net na vertrek uit Zeeland op een zandbank met man en muis verging. Aan boord van het spiegelretourschip was een grote lading geld van de Verenigde Oost-Indische Compagnie én honderden flessen wijn.

Een deel van die flessen werd tijdens duikcampagnes in de jaren tachtig van vorige eeuw door archeologen boven water gehaald en aan de Nederlandse Staat overgedragen. Een deel van die wijn werd privé verkocht. Zes flessen worden op vrijdag 3 mei bij het wijnveilinghuis Sylvie’s in Antwerpen te koop aangeboden. De flessen worden per twee verkocht vanaf 2.000 euro per paar, zodat de koper de mogelijkheid heeft om één fles te proeven en één verder intact te houden.
 
Ben jij benieuwd naar de inhoud van deze oeroude flessen? Dan is veilinghuis Sylvies jouw place to go.