In Sign of the times herdefiniëren Marjolein Wintjes en Eric Meursing @eatinspirations de nieuwe culinaire luxe.

Indien natuurlijke hulpbronnen schaars worden, zal het landschap van de gastronomische luxe ook drastisch veranderen. Kaviaar en truffel vormen niet langer meer het typerende toonbeeld van luxe, omdat het er gewoonweg niet meer zal zijn. Wat zal zich ontpoppen tot de nieuwe champagne?

Sign of the times
Marjolein Wintjes en Eric Meursing van de Culinaire Werkplaats creëerde speciaal voor het Moscow Design Museum een ‘dinner plate of the future’ voor de expositie New Luxuries, less + more in an era of austerity. De expositie is een resultaat van een samenwerking tussen het museum in Moskou en het designlabel Droog. Voor deze samenwerking maakte De Culinaire Werkplaats vanuit dat thema een eetbare expositie waarin water, stenen, parels,transparantie en essentie een prominente plaats innemen. Met dinner plate of the future pogen ze de toekomst en culinaire luxe te herdefiniëren.

Sign of the times, zoals de expositie luidt, is nog tot 2 maart te zien en te proeven in de culinaire werkplaats in Amsterdam.