De vakanties staan voor de deur. Wie richting Italië rijdt, doet er goed aan door te reizen naar het zuiden. De millennia oude stad Matera staat garant voor zielsverrijkend fraaie historie en, natuurlijk, geweldig eten.

 • Matera is opgebouwd rondom grotten en spelonken die al sinds vele eeuwen worden bewoond en bebouwd, de Sassi. Restaurant La Grotta nei Sassi is een van de restaurants in de stad in een grot. Superverse vis in een adembenemende setting.

 • Het piepkleine Il Cantuccio ligt op de top van de heuvel in het deel van de stad dat tijdens de Renaissance ommuurd was. Il Cantuccio biedt het beste van de regio met geweldige lokale wijnen en orrechiette. De pasta waar deze streek om bekend staat.  Er zijn maar tien tafeltjes, dus reserveren is zeer aanbevolen!
  Via delle Beccherie 33

 • De kleine maar zeer fijne zaterdagmarkt van Matera biedt alles wat Italië mooi maakt. Verse lokale producten en een bruisend onderhandelen, proeven en praten.
  Piazza Ascanio Persio

 • Dé plek voor wijnliefhebbers heet, niet heel verrassend, Baccanti. De wijnkelder in dit moderne restaurant beslaat een volledige grot! Hier geen slippers en korte broek, maar stijlvol geklede gasten die genieten van de moleculaire keuken op hoog niveau.
  Via Sant’Angelo 58/61

 • Even wat eenvoudiger dineren? Dat kan bij Oi Mari’. Deze knusse pizzeria biedt gecertificeerde Napels-stijl pizza’s, eenvoudige, maar uitstekende antipasti. Voor het dessert specialiseert Oi Mari’ zich in zuid-Italiaanse zoetigheden als Siciliaanse cannoli. Delicioso!
  Via Fiorentini 66

 • Een klassieker in Matera is Ristorante Francesca. Dit stijlvolle restaurant specialiseert zich in lokale cuisine uit de regio Basilicata. De handgemaakte pasta is van topkwaliteit.
  Vico Bruno Buozzi 9