Op zo’n 15 minuten rijden van Den Bosch ligt een prachtig landgoed genaamd Haanwijk. Op het landgoed bevindt zich een landhuis dat in z'n geheel of per kamer is af te huren als private dining-locatie of is te boeken voor zakelijke bijeenkomsten. Gastvrouw en chef Mieke Lens kookt er de sterren van de hemel.

In de rubriek Cool Concept zet Food Inspiration wekelijks een bijzonder foodconcept in de spotlights. Kakelvers, opgefrist of evergreen: een concept waar je als foodprofessional geweest moet zijn – of in ieder geval over gehoord of gelezen moet hebben. 

De locatie

Haanwijk is de naam van een landgoed én een natuurgebied in de Brabantse gemeente Sint-Michielsgestel. Het landhuis Huize Haanwijk, dat gevestigd is op het landgoed, stamt uit 1649. In het landhuis is een restaurant gevestigd, en er is tevens mogelijkheid tot vergaderen.. Er zijn verschillende kamers, volledig gerenoveerd maar in oude stijl hersteld.

De gastvrouw

Mieke Lens was ooit foodfotograaf, maar verliet haar vak om een koksopleiding te volgen aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, België. Ze werkte daarna in diverse sterrenrestaurants in binnen- en buitenland. Zo stond ze onder andere in de keuken van Het Roode Koper, het gastronomische restaurant in Ermelo. Sinds 2012 is ze zelfstandig kok vanuit haar eigen bedrijf MeaL. Sinds 2019 is zij de patron-cuisinier van Huize Haanwijk.

Mieke Lens

Het menu

In haar keuken maakt Lens gebruik van seizoensgebonden en biologische ingrediënten uit eigen tuin. Er is geen vast menu, de gerechten wisselen dagelijks en zijn afhankelijk van de beschikbare ingrediënten en de wensen van de gasten.

Food Inspiration’s hoofdredacteur Maaike de Reuver: “De locatie van Haanwijk alleen al is prachtig, maar de gastvrijheid van Mieke Lens maakt een vergaderdag op deze plek extra bijzonder. Dat heb ik onlangs zelf mogen ervaren, toen we er te gast waren met een delegatie vanuit Food Inspiration. We werden ontvangen met warme madeleines en shortbreads bij de koffie. Tijdens de lunch kregen we onder andere een flan van zoete aardappel met tuinboontjes en cantharellen. Vol van smaak, vullend maar ook licht en gezond. Na een wandeling over het landgoed werden we door Mieke verrast met zelfgemaakte friandises. Op zo’n plek en met zo’n geweldige gastvrouw wil ik elke dag wel vergaderen!”

De flan van zoete aardappel met tuinboontjes en cantharellen

Zelf bezoeken?

Haanwijk 1, Sint-Michielsgestel
---

Benieuwd naar meer cool concepts? Lees ook: In dit restaurant kost wijn €2,- en hebben ze een dijk van een loyaliteitsprogramma »