Verandering geeft ruimte voor creativiteit, en hoewel de COVID-19 pandemie over de hele wereld zijn sporen nalaat, zien we ook een reeks nieuwe innovaties. Een kijkje buiten foodservice voor wat inspirerende voorbeelden die ook onze branche kunnen helpen.


Coverfoto: de yogakoepels van LMNTS Outdoor Studio


Lost Stock, Engeland

Lost Stock is een Britse kleding start-up die verrassingsboxen met onverkochte kleding direct uit de fabriek aanbiedt. De coronacrisis heeft wereldwijd tot een dramatische daling van de vraag naar kleding geleid, terwijl de aanbodkant kampt met overschotten. De ramingen lopen uiteen maar het aantal onverkochte kledingstukken dat stof ligt te vangen in pakhuizen loopt in de miljarden. Fabriekswerkers in lagelonenlanden vangen de grootste financiële klappen, en Lost Stocks wil juist hen helpen door de keten te verkorten. Een box met drie onverkochte kledingstukken kost de helft van de winkelprijs; de opbrengst voorziet een frabriekswerker en zijn of haar gezin voor een hele week.

Wat kan foodservice hiervan leren?
De kledingindustrie is zeker niet de enige sector die serieus verstoord wordt. Voedselverspilling was ook voor corona al een groot probleem en zorgen voor een weerbaardere keten is nu belangrijker dan ooit. Nu is het tijd om contact te zoeken met lokale producenten en leveranciers en de samenwerking aan te gaan. Een verrassingsbox met verse groente of een maaltijdbox kan ook hier het antwoord zijn. Daarmee doe je niets nieuws, maar de noodzaak van een veilige voedseltoekomst is nog nooit zo hoog geweest.
 

Unilever, Rusland

Misschien niet geheel buiten foodservice, maar toch is de carrièrebeurs van Unilever Rusland de moeite van het vermelden waard. Het bedrijf ontwierp en lanceerde een online spel waarin geïnteresseerden een 8-bit versie van het kantoor kunnen bezoeken en met virtuele vertegenwoordigers in contact kunnen komen. 

Wat kan foodservice hiervan leren?
Fysieke interacties zijn tegenwoordig geladen met onzekerheid, maar gastvrijheid kan de beperkingen van de fysieke ruimte ontstijgen. Wees dan ook niet bang om out of the box te denken op het gebied van interactie met de gast. Een eigen spel ontwerpen is misschien wat ambitieus, maar de digitale ruimte biedt voldoende gratis of goedkope alternatieven voor interessante interacties. De kans bestaat dat je daar ook een nieuw publiek mee aanspreekt.
 

LMNTS Outdoor Studio, Canada

In Toronto zette LMNTS Outdoor Studio op een buitenterrein vijftig doorzichtige koepels neer, zodat mensen kunnen meedoen aan yoga in de ‘buitenlucht’. Elke koepel biedt een aantal vierkante meter verwarmde privéruimte, waarin de persoon zich ook maar geen seconde zorgen hoeft te maken over het afstand houden tot de medemens. 

Wat kan foodservice hiervan leren?
Private dining ligt voor de hand, maar de echte les hier is het erkennen en zorgen voor het mentale (en fysieke) welzijn van je gasten. De gastvrijheidsindustrie is het gewend om gasten om hun gemak te stellen en gezelligheid te faciliteren, maar in een bewogen jaar als 2020 is het ‘standaardpakket’ niet meer voldoende voor velen. Wat kan je doen om een gezonde, gezellige en gekoesterde ervaring te geven aan jouw gast? Of een ervaring die ze de buitenwereld even doet vergeten?