Van welke trendartikelen kregen jullie in 2021 geen genoeg? Welke video's bleven jullie maar bingewatchen? Welke magazines waren favoriet? Welke interviews werden keer op keer gelezen? In de laatste week van het jaar presenteren we je the best of 2021. Met vandaag: de best beluisterde podcasts van 2021. 

In gesprek met tweesterrenchef en ondernemer Soenil Bahadoer

In deze aflevering van de Food Inspiration podcast interviewt redacteur Joost Scholten tweesterrenchef Soenil Bahadoer. De eigenaar en chef van restaurant de Lindehof uit Nuenen vertelt over zijn achtergrond, inspiratie én irritaties. Luister hier »

Michelinster voor Emile van der Staak, de grondlegger van de botanische keuken

In deze aflevering: chef-kok Emile van der Staak. Hij is eigenaar van De Nieuwe Winkel in Nijmegen en introduceerde de botanische gastronomie in zijn keuken. Het restaurant werd dit jaar zowel beloond met een Michelinster als met een Groene Michelinster. Luister hier »

Hotelpionier Hans Meyer over de kracht van samenwerking en optimisme

In deze aflevering interviewt Joost Scholten hotelpionier en visionair ondernemer Hans Meyer van longstay-formule Zoku. Hij vertelt over ondernemen in een verlaten Amsterdam en de kracht van positiviteit. Luister hier »

Wouter Staal, oprichter van YB, over klimaatpositief ondernemen

Wouter Staal is de eigenaar en oprichter van keten YB (voorheen: Yoghurt Barn). Een bezoek aan een YB-vestiging is klimaatpositief: de keten zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot die je bezoek veroorzaakt wordt overgecompenseerd. Luister hier »

Nederlands bekendste bartender Tess Posthumus over lockdownpijn

Tess Posthumus is meer startender dan bartender. Ze won internationale wedstrijden, heeft met haar zakenpartner Timo Janse twee bars in Amsterdam en reist normaal gesproken de hele wereld over om te jureren en lezingen te geven voor de mooiste merken en wedstrijden. Maar corona verstoorde de droom en zette haar businessmodel on hold. Luister hier »