Hoe zorg je er voor dat de restauranttafels er komend jaar zo sfeervol mogelijk uitzien?

Food Inspiration presenteert je de tafel- en serviestrends voor 2018.

Seizoenswissel 

De consument anno 2018 wil steeds vaker en steeds meer verrast worden. Een bezoek aan een horecagelegenheid mag geen twee keer hetzelfde zijn. Restaurants wisselen daarom steeds vaker van menukaart en van interieur.

En omdat het servies de gerechten letterlijk en figuurlijk ondersteunt, betekent dat ook voor het servies een regelmatige wisseling. Ieder seizoen een nieuw servies aanschaffen is prijzig, maar ruil bijvoorbeeld eens servies uit met bevriende horecaondernemers, of vul je servies aan met bijzondere items om de gast ieder seizoen toch opnieuw te kunnen verrassen. 

Hout van de natuur

De vraag naar natuurlijk en gezond wordt steeds groter. Ook op het gebied van servies wordt deze trend door vertaald. Natuurlijke materialen en kleuren gaan we ook in 2018 veel terug zien op tafel.

Mokken van geglazuurd keramiek, aardewerken schalen en borden met betonlook zijn populair, evenals de houten plank. Hout straalt natuurlijkheid uit, en omdat geen boom hetzelfde is, is ook iedere houten plank uniek in vorm en kleur. Na afloop grof zout over de plank strooien en schoon wrijven met citroen en de plank is weer klaar voor (her)gebruik.

Kaarslicht

De sfeer in een horecazaak wordt, zowel bewust als onbewust, voor een groot gedeelte bepaald door (kaars)verlichting.

En omdat tegenwoordig het gehele interieur en de complete aankleding van een horecazaak op elkaar wordt afgestemd, betekent dat voor kaarsen en kaarsenhouders dat ze niet alleen sfeer en verlichten geven, maar qua uitstraling en design ook moeten passen bij de rest van het horeca interieur en bij het seizoen.

Kaarsen in bijzondere kleuren en vormen gaan we in 2018 dan ook steeds vaker zien. Vooruitziend op deze trend ontwikkelde Bolsius een kaarsenlijn bestaande uit zes verschillende kaarsenhouders, geschikt voor refill-kaarsen verkrijgbaar in elf kleuren en met zes verschillende prints. 

 

Benieuwd naar de andere tafel- en serviestrends voor 2018? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Aan Tafel!