Food Inspiration was in New York, voor dé hotspots van het moment.

New York City: dé metropool waar de nieuwste foodtrends en -concepten bedacht en ontdekt worden. Food Inspiration is in deze wereldstad vol inspiratie op zoek gegaan naar de meest opvallende nieuwkomers. We ontdekken er verrassende vegetarische creaties, traditionele gerechten in een modern jasje, en veel easy to-go en take-away variaties.

Karma Bowls

Indiaas, maar dan lichter en gezonder. Bij Inday laten ze zich inspireren door de Indiase keuken en geloven ze dat eten voedzaam moet zijn voor je lijf en balans moet aanbrengen in je leven.

Op de kaart van deze fast-casual hotspot staan Indiaas geïnspireerde bowls volgens het bouw-je-eigen-bowlprincipe. Je kiest een basis(graan) zoals kruidenquinoa of bloemkoolrijst en vult dit naar keuze aan met groenten en toppings zoals avocadocrème, kokoscrackers, gepekeld rood ei en krokante sjalotjes.

Alles vers en vooral érg smaakvol. Wie niet zelf wil bouwen gaat voor een special van het menu. Voor omgerekend ongeveer 7,50 euro heb je al een balanced veggie bowl, zoals de Cauli’fornia bowl met bloemkoolrijst, misobieten, komkommer, kokoschutney, kokostahini en umamizaden. Wie wil, voegt nog wat extra proteïnen toe - uiteraard antibioticavrij en duurzaam geproduceerd - zoals gegrilde zalm, citroen-kippendij of curry-tofu.

Benieuwd naar de andere hotspots van New York City? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: Design & Mood.