‘Duurzaamheid biedt kansen voor bedrijven om te floreren’, vertelt Mattias Klum. Bekijk hier de video.

Fotograaf & filmmaker Mattias Klum werd in 1968 in Uppsala, Zweden geboren. Op zijn zeventiende stopte Klum met school en begon hij zijn carrière als natuurfotograaf. Sinds zijn vijfentwintigste is hij werkzaam als freelance fotograaf bij National Geographic. Vanaf 1994 begon hij met het maken van films.

Wereldwijd gepubliceerd 

Klum’s werk is wereldwijd gepubliceerd. Onder andere in The New York Times, Wildlife Conservation, BBC Wildlife en Der Spiegel. Zijn werk sierde acht covers van National Geographic. Zelf publiceerde de fotograaf twaalf boeken, zoals The Human Quest: Prospering within Planetary Boundaries en Being There: The Passion, the Mission, the Images

Prijzenkast

Klum heeft verschillende prijzen gewonnen. In 2008 nomineerde het World Economic Forum Klum voor de titel Young Global Leader en kreeg hij van de koning van Zweden een medaille voor zijn belangrijke contributie als natuurfotograaf. TijdschriftMiljöaktuellt rankte Klum in 2013 als nummer vier van Sweden’s 100 most powerful people working for the environment. In datzelfde jaar won hij de Honorary Doctorate degree in Natural Science van hetStockholm Resilience Centre . In 2014 ontving Klum een milieuprijs van Uppsala Stift .

Een ommekeer is merkbaar, we zijn op weg naar een nieuw bewustzijn. 
Meer hierover weten?

Foto: Samuel Svensäte