Doordat er elementen van het oude gebouw worden gebruikt in het interieur waan je je in het Ace Hotel in New York in 1904.

De afgelopen weken hebben we je al verscheidene keren meegenomen in onze archieven om de juweeltjes die we eerder hebben gemaakt nog eens te bekijken. In deze flashback brengen we één van de favorieten van hoofdredacteur Hans Steenbergen: Het Ace Hotel in New York.

Historic living

Het Ace Hotel in Manhattan, New York was de eerste van de nieuwe generatie boutique-hotels. Het hotel investeert in echtheid en authenticiteit en laat de hospitality-clichés links liggen. Zo toont het Ace Hotel zich wél gevoelig voor de cultuur, omgeving en het gebouw waarin het hotel is gehuisvest. Het heeft geen standaardkamers zoals je die overal ter wereld aantreft, maar kamers die verwantschap hebben met de geschiedenis van de stad en haar inwoners. Het hotel heeft bij de inrichting gebruik gemaakt van lokale designers en kunstenaars.

Play that game

De Aas staat symbool voor de hoogste en laagste kaart van een spel kaarten. Met ‘goedkope’ en dure kamers wil het hotel toegankelijk zijn voor een breed publiek: voor kunstenaars, creatieven, whizzkids, zakenmensen, hetero’s en homo’s.

Bekijk hier de video van het Ace Hotel:

In de laatste editie van het magazine zetten we onze beste ontdekkingen in de spotlights. Benieuwd?

Foto: Robyn Lee