Cava en sandwiches op zn Spaans bij La Champagneria Can Paixano. Barcelona ontdek je het best met bubbels.

Deze cava- en sandwichbar is een van de populairste bestemmingen voor food en drink lovers in Barcelona. De lokale, mousserende wijn kun je hier al voor 0,85 euro bestellen, per glas.

Reuzelbad
Een fles kost ongeveer 6 euro. Geen geld! Het is hier wel de bedoeling dat je ook iets eet, om te voorkomen dat de wijn al te snel naar het hoofd stijgt. Ga voor een portie lokale ham en kaas, een goede keus vergeleken bij de sandwiches. Tenzij je een groot fan bent van reuzel. Het vlees van de meeste sandwiches heeft hier namelijk een reuzelbad gehad.

Kat- en muisspel
Vervolgens wordt het gebakken op een rooster met nog meer reuzel. ’s Zomers is het hier zo druk dat je naar buiten wordt geduwd en voor de deur komt te staan, waar de Guardia Civil een kat en muisspel speelt, omdat het verboden is alcohol te drinken op de stoep.

4x W
Wie: La Champagneria Can Paixano
Wat: Cava- en sandwichbar
Waar: Carreer de la Reina Christina, 7
Website: www.canpaixano.com

-----
De Cityguides van Shoot my Food brengen de wereld van eten, drinken en slapen letterlijk tot aan je voeten. De expertise, het internationale netwerk en jarenlange ervaring in trendwatching van Shoot my Food maken van deze Cityguide een absolute 'must have'. Bestel hem hier
-----