Welke stad staat bovenaan jouw verlanglijstje? Check hier de food heavens of the world!

Dit zijn een van de food heavens of the world. Deze steden volgen geen trends, maar zetten ze. Hier vind je de beste restaurants en het spannendste streetfood. De entrepreneurs zorgen voor de kwaliteit, zodat de citymarketeers de stad alleen nog maar onder de aandacht hoeven te brengen.

London
Hier worden baanbrekende culinaire ideeën geboren. Denk aan moleculair koken, pop-up restaurants en multi-sensory dining bij Heston Blumenthal. Sinds 2003 heeft het toerismebureau Visit London dertig prijzen gewonnen voor hun marketingcampagnes. Op een gemiddelde dag wordt Londen door 400.000 mensen bezocht. Het toerisme in Londen zorgt voor 226.000 banen, dat is vijf procent van de werkgelegenheid.

* Zelf food heaven Londen ontdekken? Ga dan niet zonder onze city guide op pad en bestel hem hier! *

New York
Nummer één topattractie voor toeristen in New York: het legendarische nachtleven en de levendige restaurants, bars en cafés. De stad zet zich daarom ook zeker in om deze business te vergroten en onder de aandacht te brengen. Tijdens de restaurantweek van New York werden afgelopen jaar zo’n 470.000 diners geserveerd in 300 etablissementen. Het leverde meer dan $15.000.000 aan inkomsten op voor de restaurants. En dat in mid-season.

Wil je alle food steden ontdekken? Lees dan het artikel in ons magazine!