Geen folie, geen papier en zeker geen plastic, maar gewoon natuurlijke en eetbare verpakkingen.

De WikiPearl (voorheen WikiCell) houdt producten vers met bijvoorbeeld de huid van chocolade, fruit, noten, appel of druif. David Edwards, hoogleraar in biomedische engineering aan Harvard en bedenker van de WikiCell technologie legt uit: Het is te vergelijken met de schil van een druif die de inhoud beschermt en bewaart. Zie het als een soepverpakking die tijdens het opwarmen smelt en als bindmiddel dient voor de soep. Of als eetbare verpakking van uw hamburger. Het zorgt er in ieder geval voor dat de verpakking niet langer afval wordt, maar geconsumeerd kan worden.

Edwards en zijn team hebben intussen tal van WikiPearl varianten. Zo kunt u bijvoorbeeld ijs uit uw hand eten zonder dat het smelt. Zo is er de kokosnoot variant met mango, de hazelnoot variant met chocolade en de noten variant met vanille-ijs. En binnenkort zullen ze daar hun no-spoon yoghurt, cheese cubes en wikipearl coffee aan toevoegen.

Het streven is om de producten ook te serveren in diverse restaurants en in de toekomst aan te bieden in de supermarkt. Vooralsnog kunnen geïnteresseerden terecht in de Wikibar in Parijs