Vandaag is het World Ocean Day. Een dag om stil te staan bij al het moois dat de oceaan ons te bieden heeft. Waaronder: zeewier. Brancheorganisatie North Sea Farmers organiseert op deze dag daarom de eerste editie van North Sea Seaweed. Op het strand van Scheveningen presenteren tien internationale start-ups hun op zeewier gebaseerde voedselinnovatie. Dit zijn ze.

1. Betta F!sh - Duitsland

Creëert plantaardige tonijn gemaakt van zeewier. Hun doel is om meer op zeewier gebaseerde alternatieven te ontwikkelen voor alle voedselcategorieën.

2. Dutch Weed Burger - Nederland

Producent die beweert de beste burger ter wereld te maken, voor de wereld - van zeewier. 100% plantaardig.

De oprichters van Dutch Weed Burger zijn een van de aanjagers van de plant-based revolutie. Bekijk hier wie de andere aanjagers zijn »

Dutch Weed Burgers

3. B’ZEOS - Noorwegen

Een greentechbedrijf dat innovatieve verpakkingsoplossingen ontwikkelt. De producten zijn volledig op zeewier gebaseerd en biologisch afbreekbaar.

4. Dutch Seaweed Group - Nederland

Producent van voedselproducten op basis van zeewier afkomstig van de eigen zeewierboerderij in de Oosterschelde. Ontwikkelde de eerste biologische wakame salade in Nederland.

5. FlexSea - Verenigd Koninkrijk

Start-up die verpakkingsoplossingen ontwikkelt op basis van zeewier. 100% eetbaar, wat veel nieuwe verpakkingsmogelijkheden biedt.
Verpakking van FlexSea

6. Oceanium - Verenigd Koninkrijk

Produceert OCEAN INK, een op zeewier gebaseerde inkt. De inkt is biologisch afbreekbaar en geschikt voor verpakkings- en textieltoepassingen.

7. Olijck Foods - Nederland

Voedselbedrijf dat twee merken aanbiedt waarin zeewier de hoofdrol speelt: Meat-You-Halfway (hybride vlees) en Sea Veggies (plantaardige voedselproducten).

Olijk Meat-You-Halfway zeewierburger met 18% zeewier

8. Seaweed & Co. - Verenigd Koninkrijk

Produceert duurzame zeewieringrediënten genaamd PureSea die verwerkt kunnen worden in verschillende soorten voedsel en voedingsmiddelen.

9. Seaweed Food Solutions - Nederland

Presenteert een plantaardige sparerib gemaakt van zeewier en jackfruit. De innovatieve snack zou 'sappig, hartig, vlezig en zelfs beter dan het origineel' zijn.

10. Kelpi - Verenigd Koninkrijk

Maakt hoogwaardige bioplastics op basis van zeewier. De verpakkingen zijn geschikt voor thuiscompostering en ontbinden in minder dan een jaar.