"Ik probeer te lachen, maar van binnen moet ik huilen."

Rob Reizevoort is creative chef en eigenaar van cateringbedrijf All Class Kitchen Art Events, gevestigd in Zoeterwoude. Samen met zijn zoon runt hij dit familiebedrijf. Wij spraken hem over wat de corona-crisis voor zijn bedrijf betekent.

Hoe is het met je Rob?

"Ik probeer te lachen, maar van binnen moet ik huilen. Het is een groot drama, en het zijn onzekere tijden. 80 procent van onze omzet komt uit events. En alles is nu natuurlijk geannuleerd. Voor de komende maanden is onze agenda helemaal leeg. Dat is echt een horrorscenario."

"80 procent van onze omzet komt uit events. En die zijn nu allemaal geannuleerd."

Hoe gaan jullie met de situatie om?

"Je moet heel snel gaan schakelen. We zijn drie scenario’s aan het uitwerken: doorstarten, geld erin pompen of toch moeten sluiten. Maar over dat laatste scenario wil ik niet eens nadenken. Ik run dit bedrijf samen met mijn zoon, ons hele gezin is afhankelijk van het bedrijf. Dus ik blijf denken in kansen."

Ben je net als andere bedrijven nu ook gestart met delivery?

"Ja, natuurlijk, we kunnen niet achterblijven. Met ‘All Class at Home’ gaan wij food & drinks bij de mensen thuis bezorgen, inclusief een gedekte tafel en ‘how to serve’ & ‘how to style’ beschrijving. Ik ga daar niet mijn huur van kunnen betalen, maar op die manier blijf je wel zichtbaar. Via dit bestelformulier kunnen mensen hun bestelling doorgeven."

"Van de delivery kan ik mijn huur niet betalen, maar daardoor blijven we wel zichtbaar."

Wat wil je andere ondernemers meegeven?

"Of je nou klein of groot bent, iedereen kampt met dezelfde problemen. Niemand weet waar hij of zijn aan toe is, dat blijft in de essentie voor iedereen hetzelfde. Het enige wat ik mee kan geven is: probeer er gezond uit te komen. Zorg dat je geen gekke dingen aan deze tijd overhoudt door beslissingen die je ondoordacht hebt genomen door stress."
 

Foto: Daniëlle Reizevoort