Een lekker bekkende naam voor een restaurantformule is belangrijk. Ken je Pavarotti al? Laten we eerlijk zijn: dat voelt aan je oren als een naam die al heel lang rondzingt. Italiaanse keuken, dat kan bij zo’n klinkende naam niet missen.

”Your short break to Italy.” Het is de slogan waarmee horecaondernemer René Bogaart zijn formule qua beleving in de markt positioneert. Ruim een kwart eeuw zit hij al in het vak. Met twaalf dag- en avondzaken in de regio tussen Delft en Leiden werd de eigenaar van Big Horeca al eens gebombardeerd tot ‘meest markante horecaondernemer van Zuid-Holland’.

GESTART IN ZOETERMEER

Zes jaar geleden opende Bogaart in Zoetermeer de eerste vestiging van Pavarotti. Inmiddels zijn er vijf Pavarotti’s, want er volgden restaurants in Leidschendam, Delft (oud stationsgebouw, 2300 vierkante meter), Kijkduin (1400 meter) en Leiden. De prijs van de Italiaanse gerechten is mild. Voor de lunch heeft Pavarotti warme broodjes op z’n Italiaans, maar ook gewoon kroketten met brood en uitsmijters. Verder schaft de keuken: salades, crostini’s, antipasti, pasta en pizza van dagvers deeg. De prijs van de pizza’s ligt tussen de €12,50 en €17,50.

WIJNBAR EN KARAOKE

Daarnaast hebben de Pavarotti’s een wijnbar met achttien verschillende wijnen op glas. De vestigingen in Kijkduin en Leiden houden bovendien regelmatig karaoke-avonden. “Pavarotti is vanaf nu de zingende Italiaan!” roept de formule luidkeels uit.

De styling van Pavarotti houdt gelijke pas met de heersende trends. Bogaart heeft namelijk een overeenkomst met Rivièra Maison. Het interieur van Pavarotti verandert mee met de nieuwe collecties van dit interieurmerk.

TO GO EN DELIVERYCONCEPT

Onlangs sloot Bogaart de crowdfunding af voor een Pavarotti To Go vestiging in Leidschendam. Terwijl ook aan alle bestaande restaurants een to-go-formule is gekoppeld, gaat het in dit geval om een losse compacte outlet, alleen gericht op passanten en bezorging. Gasten kunnen via een bestelzuil pizza, pasta, belegde broodjes, salades, crostini’s en desserts bestellen voor takeaway.

De geprognostiseerde omzet voor 2023 ligt iets boven de zeven ton.

PAVAROTTI DOLCE

Omdat ijs hoort bij Italië zoals pizza, is er daarnaast de spin-off Pavarotti Dolce. Dit ijsconcept heeft 32 smaken schepijs en daarnaast een zeer eigentijds aanbod, waaronder cupcakes, bubble-wafels, ciclone en de populaire freakshakes. Freakshakes zijn op Australische leest geschoeide milkshakes, die zo overdadig zijn belegd met room en toppings dat ze overlopen van calorisch enthousiasme.

In de vestiging Leidschendam heeft Pavarotti de bijzondere menuformule Dolce’s Sweet Hour, een ijs-high-tea. Het is een selectie van Pavarotti’s zoete lekkernijen, inclusief een uur lang gratis thee of koffie.