Een crisisjaar zoals 2020 zet grote druk op de branche. Die druk zorgt voor veel uitdagingen en problemen, maar gelukkig ook voor creativiteit en innovativiteit. Start-ups gedijen goed in de kansen die de veranderde samenleving bood. Deze start-ups trokken afgelopen jaar onze aandacht:

Op de foto: Laurel Cohen. Foto door Floris Heuer

Food Inspiration days

Tijdens de Food Inspiration Days XI.5 op 19 oktober 2020 presenteerden negen jonge ondernemers zichzelf. Ze lieten foodprofessionals kennismaken met hun foodinnovatie van de toekomst. 

Naar artikel ->

Rising stars

Zes ‘rising stars’ die zichzelf presenteerden op de Culiperslunch, het jaarlijkse persevent voor foodjournalisten. Ze staan op het punt om door te breken met hun vernieuwende foodconcepten.

Naar artikel ->

Van lunchbox tot bestelapp

Ieder jaar selecteert het ondernemersplatform Sprout een lijst van 25 veelbelovende ondernemers onder de 25 jaar oud. Tijdens de tweede aflevering van Pioneers Live sprak Food Inspiration met de oprichters van drie innovatieve food start-ups uit die lijst. Ook in tijden van corona ondernemen zij met frisse energie gewoon door.

Naar artikel ->

Tegen voedselverspilling

Verspilling, of het nou om brood, fruit of onze leefomgeving gaat, het staat gelijk aan geldverspilling. Hoe transporteren we goederen op een duurzame manier? En wat doen we met de 250 miljoen kilo sinaasappelschillen die jaarlijks overblijven? Deze drie start-ups hebben een antwoord.

Naar artikel ->