"We hebben van gasten veel steun gekregen door middel van appjes, kaartjes en bloemetjes"

Weinig bedrijven binnen de horeca zijn door de coronacrisis zo hard geraakt als de bruine kroegen. Nu zij per 1 juni met beperkingen mogen openen kijken de ondernemers voorzichtig naar wat mogelijk is met de vaak beperkte ruimte die zij hebben. Food Inspiration sprak met Stacey Lathouwers van het Eindhovense café Stacey’s.

Waar kijk je het meeste naar uit op 1 juni?

"Dat we überhaupt open kunnen! Ik mis de gezelligheid van het café en van de mensen die je normaal ziet. We willen gewoon weer lekker aan het werk en de mensen een leuk moment bezorgen."

Hoe maak jij jouw café coronaproof?

"We concentreren ons vooral op het terras. Normaal gesproken zijn wij donderdag tot en met zondag geopend, maar nu gaan we voorlopig zeven dagen per week open voor lunch en diner. We willen graag zoveel mogelijk van onze gasten weer kunnen ontvangen."

Wat vond je het lastigst de afgelopen maanden?

"De onzekerheid wanneer we weer open kunnen en wat er gaat gebeuren. De komende maatregelen zijn natuurlijk niet ideaal, maar we weten in ieder geval waar we aan toe zijn. Nu kunnen we weer plannen maken en ondernemen."

Wat heb je het meeste gemist?

"De gezellige avonden in Stacey’s. Weer een praatje maken en onder de mensen zijn. Daar bloei ik echt van op. We hebben van gasten veel steun gekregen door middel van appjes, kaartjes en bloemetjes. Zij leefden ontzettend mee."
 

Benieuwd naar de verhalen van kroegeigenaren Paul Leeyen van Proeflokaal 't paultje en Engelse pub Thornbridge in Den Bosch of Malu Evers van Café Jos in Nijmegen?  Lees het artikel over de sluiting en heropening van cafés in het digitale magazine 'Coronaproof horeca'.