"Nog geen maand geleden zag de crowdfundingcampagne er heel rooskleurig uit."

Jeroen Veldkamp runt samen met zijn compagnons Rob Bongers en Jan-Willem van der Aa de vier vestigingen van koffieketen CoffeeLab. Voor de vijfde locatie loopt een crowdfundingcampagne. Wij spraken Jeroen over die campagne, en de situatie bij de andere vestigingen.

Hoe is de situatie bij jullie?

"Het voelt nog steeds als een gekke droom, we waren vanochtend aan het vergaderen met z’n drieën. Op twee meter afstand van elkaar, en dan nog vraag je je af of je dat wel moet doen. Toch mogen wij van geluk spreken met z’n drieën te zijn. De taken zijn verdeeld. Rob weet alles van financiën en is strategisch heel sterk. Jan-Willem is operationeel fantastisch, hij is meteen gaan communiceren met de werknemers en heeft open kaart gespeeld met iedereen. En ik ben zelf de creatieve man. Ik ben heel impulsief. Als ik dit alleen had gedaan was ik in blinde paniek een bezorgdienst gestart. Maar met z'n drieën hebben we besloten om dat niet te doen en koffiepakketten samen te stellen en die persoonlijk rond te brengen in de steden waar we actief zijn."

"Als ik dit bedrijf in m'n eentje had gerund was ik in blinde paniek een bezorgdienst gestart."

Hoe ga je om met medewerkers die nu thuis zijn?

"We doen alles wat we kunnen. Maar we kregen vandaag een enorme tegenslag. Wij betalen onze medewerkers via een payroll service. Die heeft besloten om alle medewerkers die in proeftijd werken niet langer uit te betalen. Dat betekent dat een aantal van een aantal van onze mensen nu hun salaris niet krijgen. Enorm vervelend natuurlijk voor hen. We hebben ze gebeld en tegen ze gezegd dat ze uiteraard weer bij ons mogen komen werken als we weer open zijn."

Hoe gaat het met de crowdfundingcampagne voor jullie nieuwe locatie in Breda?

"Die campagne loopt nog gewoon door. Het is tof om te zien dat onze crowd ons steunt en ons een warm hart toedraagt. En dat terwijl het klimaat in Nederland nu niet zo is dat mensen op dit moment in een horecazaak willen investeren. We hebben 250.000 euro nodig. We zitten nu op 76 procent van dat bedrag. We vragen nu iedereen die we kennen of ze ondanks deze onzekere tijden toch willen investeren. Want de opdracht voor de bouw is al gegeven, en de bouw gaat ook gewoon door."

Doneren kan via de crowdfundingwebsite van CoffeeLab. 
 

Op de foto van links naar rechts: Jeroen Veldkamp, Jan-Willem van der Aa en Rob Bongers