Klagende serveersters. Belabberde service. Ordinair gedrag. Ruwe taal. Je kunt er zelfs een dikke vinger krijgen… Samen met, naar eigen zeggen, great burgers behoort wangedrag tot de kernproducten van Karen’s Diner. De Australische dinerformule opent 1 juli een pop-up vestiging in Amsterdam. 

De locatie is nog topsecret, maar een plekje reserveren kan online al wel. Hoewel Karen’s Diner al negen vestigingen heeft in Australië en Engeland, draait het concept in onze hoofdstad eerst nog even op proef. Karen’s Pop-up Diner is geopend tot en met 30 september aanstaande. Onder het motto 'great burgers & very rude service'.

Stereotype

”Dit is dineren met een twist. Het eten is geweldig, de service is onbeschoft, maar de beleving is onvergetelijk”, aldus Karen’s Diner zelf. “Dit kun je verwachten: brutale taal en zingende serveersters. Waag het niet om te vragen of je de manager kunt spreken, want dit is de anti-Googlereview dinerbeleving.” Karen’s Diner serveert dirty American burgers, friet, shakes en cocktails. Ook staan het schnitzelgerecht Oktoberfest Karen en kipschotel Karen’s Best Breast op de menukaart.

Karen bedient met even grote weerzin tevens vegetariërs, veganisten en geheelonthouders. De naam ‘Karen’ is overigens ontleend aan een stereotype. Karen is synoniem voor middenklasse dames van middelbare leeftijd, die overal en altijd wat te klagen hebben en dit luidkeels laten horen, naar het schijnt.

Franchising

Karen’s Diner is sinds kort een franchiseketen. Het Australische concept werkt aan uitrol in verschillende grote steden wereldwijd. Food Inspiration besteedde vorig jaar aandacht aan restaurants die gasten op dezelfde manier tegemoet treden als Karen’s Diner.

Nu maar hopen dat er voldoende slecht gekwalificeerde medewerkers zijn in onze hoofstad. Ze worden trouwens geworven met de slogan ‘Become A Karen’.