100% van je marketingbudget spenderen aan Facebook-advertenties. @CandyFactoryBe doet het met succes.

Glenn Luyckx opende twee jaar geleden samen met zijn vriendin Gitte de eerste Candy Factory in Turnhout. Sinds kort is daar een tweede vestiging bijgekomen in Antwerpen. Inspiratie voor de zaak deed hij op na een reis naar New York.

100% Facebook

De sociale netwerksite Facebook heeft intussen Candy Factory gevraagd of ze hen als referentie mogen gebruiken. De Candy Factory spendeert namelijk zijn volledig communicatiebudget aan Facebook-advertenties. “We hebben drie campagnes lopen”, legt Luyckx uit. “Eén voor onze winkel in Turnhout, één voor de winkel in Antwerpen en een derde voor onze webshop. Dat kost ons een paar euro per dag en ze werken. Bij grotere campagnes gaat het om meer budget. Het vraagt wel een grotere inspanning tegenover klassiek adverteren in bladen en magazines omdat je zelf profielen moet zoeken.” Dat zijn zaak populair is bij jonge mensen, scheelt natuurlijk.